top of page
hadshanothamizog

הקשר בין אדריכלות למיזוג אוויר

הופתעתי לגלות מאחותי שבלימודי עיצוב ואדריכלות בקושי נוגעים בתחום הזה שאני כל כך אוהב, מיזוג אוויר. עכשיו אם הינו ב2010 אולי הייתי יכול להבין למה לא נגעו בנושא במכללות אך היום זה פשוט מחדל כי הענף הזה גדל והתרחב קיצונית בשנים שעברו מאז וחשוב ואף רצוי לדעת ולהבין את מגוון האפשרויות המטורף העומד בפנינו היום הן מבחינת עיצוב והן מבחינת תכנון.


הקשר בין אדריכלות ועיצוב פנים למיזוג אוויר מהווה חלק מהפקטורים המשפיעים על איכות האוויר בפנים המבנים. מערכות מיזוג אוויר יכולות להשפיע על הזרימה של האוויר ולהשפיע על התחושה של החלל הפנימי. כמו כן, מערכות מיזוג אוויר תקינות יכולות לחסוך בחשבונות החשמל ולמזער את הפגיעה בסביבה.


אפשרויות קיימות לקירור ולחימום החלל הפנימי הן חשובות להבטחת תנאי חיים טובים במבנים, אך הן צריכות להיות תואמות לבניין ולסגנון חלל הפנים שלו. כאשר מתכננים מבנה חדש או שמתכננים לשדרג את מערכות המיזוג הקיימות, חשוב להבין את הצרכים המיוחדים לכל מבנה וליישם פתרונות מתאימים.


בנייה חסכונית באנרגיה וידידותית לסביבה תתאפשר דרך שילוב של עיצוב אדריכלי חכם עם מערכות מיזוג אוויר חכמות. דרך זו מאפשרת למבנה להשתמש במקסימום המשאבים הזמינים כדי להגיעלצרכי קירור וחימום, תוך שימוש נמוך באנרגיה. פתרונות כמו מערכות אינוורטר ו- VRF

נותנות מענה יעיל, חסכוני , ידידותי לסביבה ובעל גמישות תכנונית אשר לא הכרנו קודם לכך.


בכדי לאפשר מצב של גמישות תכנונית ושימוש במערכות מתקדמות אלו ישנם מספר פרמטרים שיש לקחת בחשבון.


1. ניקוזים – אז כמו בכל מערכת מיזוג שאנו מכירים ישנם צורך בניקוזים. רוב הדירות הקיימות בשוק בין אם הן חדשות או ישנות מגיעות לצערנו עם ניקוז אחד בדרך כלל שנמצא בחלל במרכזי ומיועד בדרך כלל למערכות המיני מרכזי. במידה ורוצים משהו שיותר יעיל, נוח וחסכוני כמו מזגנים עיליים או מערכות וי אר אף ישנו צורך לתכנן את נקודות הניקוז כבר בשלבי הבניה. הכנות ניקוז לכל יחידת אידוי (יחידת פנים) ימנע צורך בהתפשרות על מערכת , תקלות עתידיות שיכולות להגרם כמו נזילות מים לתוך הנמכת הגבס והנמכות מיותרות שיקטינו לנו את נפח החלל.


2. תכנון מעבר צנרת גז כבר בשלב הבניה – גם פה הדבר זהה. רצוי לתכנן את מערכות המיזוג לחלל עוד בשלב הבניה על מנת להמנע מחוסר גמישות תכנונית וקושי התאמת המערכת לחלל.


3. חשמל – פחות קריטי לשלב הבניה המוקדם אך רצוי לתכנן עם בעל מקצוע גם את נקודות החשמל למערכת בכדי למנוע עיכובים והוצאות נוספות.


4. חשיבה יצירתית – מערכות כגון וי אר אף נותנות לנו אפשרויות רבות ומרובות, אשר עוזרות לנו לשלב את העיצוב וסגנון המיזוג עם הקו המנחה של עיצוב הבית. חשוב להיות מדויקים ויצירתיים על מנת למקסם את התוצאות של שילוב מערכת המיזוג עם עיצוב הבית.




18 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page